Nejdříve uděláme kvásek a pak zaděláme těsto. Na vále vyválíme těsto, vykrájíme kolečka, na která dáme trochu marmelády a přikryjeme druhým kolečkem. Okraje trochu prsty smáčkneme k sobě a pak opět vykrojíme kolečkem. Chvíli necháme kynout a pak smažíme ve velké vrstvě oleje. Po vyndání dobře okapeme a případně dáme na kuchyňskou utěrku odmastit. Nahoru posypeme moučkovým cukrem.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky