Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, přidáme špetku soli, nalijeme kvásek, přidáme žloutky, majolku a postupně přidáme zbytek mléka a zpracujeme těsto. Dle potřeby přidáme mouku, aby se těsto nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na placku asi 1–1,5 cm širokou a vykrajujeme kolečka raději menší, než jsou klasické koblihy. Kobližky se neplní! Smaží se z obou stran na oleji do zlatova. Ještě teplé se obalují v moučkovém cukru, do kterého můžeme přidat vanilkový cukr.
Tyto koblížky dělám už několik let a všem chutnají. Marmeláda v nich vůbec nechybí, ale je možné ji do koblížků po usmažení plničkou stříknout. Několikrát, když jsem doma neměla majolku, tak jsem dala do těsta dokonce tatarskou omáčku, výsledek byl stejný a nikdo to nepoznal.
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech