Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program „příprava těsta“ a má to bez práce. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na tenko, kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžičku náplně (marmeláda, nutella apod.). Okraj kolečka potřeme vodou, přiložíme prázdné kolečko a prsty dobře stiskneme okraje. Takto připravené koblížky necháme znovu nakynout (urychlíme, když je na velkém talíři nebo plechu vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 50 °C). Nakynuté koblížky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme pocukrované.
1.KROK:VEZMEME SI 2 MISKY
2.KROK: DO KAŽDÉ MISKY ROZKLEPNEME 2 VEJCE A ROŠLEHÁME
3.KROK: DO JEDNÉ MISKY DÁME NAKRÁJENÝ…
více o amoleta z vajec z náplní
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou. Osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí