Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program „příprava těsta“ a má to bez práce. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na tenko, kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžičku náplně (marmeláda, nutella apod.). Okraj kolečka potřeme vodou, přiložíme prázdné kolečko a prsty dobře stiskneme okraje. Takto připravené koblížky necháme znovu nakynout (urychlíme, když je na velkém talíři nebo plechu vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 50 °C). Nakynuté koblížky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme pocukrované.
1.KROK:VEZMEME SI 2 MISKY
2.KROK: DO KAŽDÉ MISKY ROZKLEPNEME 2 VEJCE A ROŠLEHÁME
3.KROK: DO JEDNÉ MISKY DÁME NAKRÁJENÝ…
více o amoleta z vajec z náplní
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou. Osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky