Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout. Kdo má domácí pekárnu, použije program „příprava těsta“ a má to bez práce. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na tenko, kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžičku náplně (marmeláda, nutella apod.). Okraj kolečka potřeme vodou, přiložíme prázdné kolečko a prsty dobře stiskneme okraje. Takto připravené koblížky necháme znovu nakynout (urychlíme, když je na velkém talíři nebo plechu vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 50 °C). Nakynuté koblížky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme pocukrované.
1.KROK:VEZMEME SI 2 MISKY
2.KROK: DO KAŽDÉ MISKY ROZKLEPNEME 2 VEJCE A ROŠLEHÁME
3.KROK: DO JEDNÉ MISKY DÁME NAKRÁJENÝ…
více o amoleta z vajec z náplní
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou. Osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák