Suroviny zpracujeme na těsto, které vyválíme 3 mm silné. Vykrajujeme kolečka s průměrem 4–5 cm a do poloviny z nich vykrojíme malé kolečko o průměru 1 cm. Upečeme dorůžova.
Po vychladnutí marmeládou slepujeme vždy plné a dírkované kolečko. Marmeládu dáváme do středu plného kolečka tak, aby po jemném stlačení přes otvor vyšla ven na úroveň vrchního kolečka.
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka