Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze zelí dáme přednost před vodou. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní jemně krájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a krátce zamícháme. Zalijeme mírně horkou vodou a přidáme k zelí. Když zelí změkne, přidáme do polévky uzenou klobásu nakrájenou na větší kousky a zahustíme ji zakysanou smetanou rozmíchanou s moukou. Krátce provaříme, dochutíme a podáváme.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou