Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze zelí dáme přednost před vodou. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní jemně krájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a krátce zamícháme. Zalijeme mírně horkou vodou a přidáme k zelí. Když zelí změkne, přidáme do polévky uzenou klobásu nakrájenou na větší kousky a zahustíme ji zakysanou smetanou rozmíchanou s moukou. Krátce provaříme, dochutíme a podáváme.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí