Kysané zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit spolu s rozdrcenými česnekovými stroužky a špetkou soli. Láku ze zelí dáme přednost před vodou. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní jemně krájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a krátce zamícháme. Zalijeme mírně horkou vodou a přidáme k zelí. Když zelí změkne, přidáme do polévky uzenou klobásu nakrájenou na větší kousky a zahustíme ji zakysanou smetanou rozmíchanou s moukou. Krátce provaříme, dochutíme a podáváme.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou