Bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, postupně přidáváme žloutky, pořád šleháme a pak přiléváme střídavě olej a mléko. Nakonec lehce vmícháme mouku s prášky do pečiva a rum.
Těsto rozdělíme napůl a do jedné poloviny dáme kakao. Na malý (24x30 cm) vymazaný a vysypaný plech nalijeme tmavé těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Předpečeme cca 10 minut.
V půli pečení na tmavé těsto dáme krém, který jsme si mezitím připravili a zalijeme světlým těstem. Vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě cca 25–30 minut, dokud není piškot růžový.
Po vychladnutí postříkáme rumem, potřeme polevou a zasypeme kokosem.
Krém připravíme tak, že ve studeném mléce rozmícháme metličkou cukr a mouku. Uvaříme hustou kaši jako pudink, odstavíme a do horké kaše vmícháme kokos. Polevu vytvoříme tak, že máslo a čokoládu rozehřejeme.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík