Bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, postupně přidáváme žloutky, pořád šleháme a pak přiléváme střídavě olej a mléko. Nakonec lehce vmícháme mouku s prášky do pečiva a rum.
Těsto rozdělíme napůl a do jedné poloviny dáme kakao. Na malý (24x30 cm) vymazaný a vysypaný plech nalijeme tmavé těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Předpečeme cca 10 minut.
V půli pečení na tmavé těsto dáme krém, který jsme si mezitím připravili a zalijeme světlým těstem. Vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě cca 25–30 minut, dokud není piškot růžový.
Po vychladnutí postříkáme rumem, potřeme polevou a zasypeme kokosem.
Krém připravíme tak, že ve studeném mléce rozmícháme metličkou cukr a mouku. Uvaříme hustou kaši jako pudink, odstavíme a do horké kaše vmícháme kokos. Polevu vytvoříme tak, že máslo a čokoládu rozehřejeme.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dcl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme…
více o Vanilkový dort se skořicí
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies