Bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, postupně přidáváme žloutky, pořád šleháme a pak přiléváme střídavě olej a mléko. Nakonec lehce vmícháme mouku s prášky do pečiva a rum.
Těsto rozdělíme napůl a do jedné poloviny dáme kakao. Na malý (24x30 cm) vymazaný a vysypaný plech nalijeme tmavé těsto a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Předpečeme cca 10 minut.
V půli pečení na tmavé těsto dáme krém, který jsme si mezitím připravili a zalijeme světlým těstem. Vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě cca 25–30 minut, dokud není piškot růžový.
Po vychladnutí postříkáme rumem, potřeme polevou a zasypeme kokosem.
Krém připravíme tak, že ve studeném mléce rozmícháme metličkou cukr a mouku. Uvaříme hustou kaši jako pudink, odstavíme a do horké kaše vmícháme kokos. Polevu vytvoříme tak, že máslo a čokoládu rozehřejeme.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem