Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a strouhankou. Husté těsto dáme do sáčku s hladkou širší trubičkou a na plech vyložený mastným papírem tvoříme koláčky. Zpočátku je jen sušíme ve velmi mírné troubě, potom teplotu zvýšíme a koláčky upečeme dozlatova. Na másle rozehřejeme čokoládu, natřeme jí okraje koláčků a povrch ozdobíme džemem a mandlí.
Množství vyjde asi na 40 ks.
Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na…
více o Kokosky jako z cukrárny
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete