Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a strouhankou. Husté těsto dáme do sáčku s hladkou širší trubičkou a na plech vyložený mastným papírem tvoříme koláčky. Zpočátku je jen sušíme ve velmi mírné troubě, potom teplotu zvýšíme a koláčky upečeme dozlatova. Na másle rozehřejeme čokoládu, natřeme jí okraje koláčků a povrch ozdobíme džemem a mandlí.
Množství vyjde asi na 40 ks.
Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na…
více o Kokosky jako z cukrárny
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou