Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a strouhankou. Husté těsto dáme do sáčku s hladkou širší trubičkou a na plech vyložený mastným papírem tvoříme koláčky. Zpočátku je jen sušíme ve velmi mírné troubě, potom teplotu zvýšíme a koláčky upečeme dozlatova. Na másle rozehřejeme čokoládu, natřeme jí okraje koláčků a povrch ozdobíme džemem a mandlí.
Množství vyjde asi na 40 ks.
Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na…
více o Kokosky jako z cukrárny
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky