Kokosky jako z cukrárny

3.86

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na linecké
    • 140
      g máslo
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka citronová kůra
  • Na krém
    • 0,5
      l mléko
    • vanilkový cukr
    • 2
      ks tuk Lukana bílý
    • 2
      ks pudink kakaové
    • pikantní marmeláda rybízová
    • cukr
  • Na kokosky
    • 190
      g moučkový cukr
    • 0,5
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks bílek u větších vajec pouze 2 bílky
    • 175
      g kokos

Postup přípravy receptu

  • Množství vyjde asi na 40 ks.
  • Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy dáme pečicí papír a pomocí 2 lžiček tvoříme hrudky asi jako vlašský ořech. Pečeme na 150–170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků.
  • Dále si připravíme linecké těsto. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto dohladka, dělá se velmi dobře. Necháme zabalené v potravinové folii vychladit v lednici. Vyválíme a vykrájíme kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na Vánoce, takže poměrově neopovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dáme linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.
  • Kompletace: Na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namalujeme kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanášíme špičkou nože. Posadíme kokosku a pomocí vidličky máčíme do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočíme tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečicím papírem ztuhnout.
Zařazení: Zákusky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: