Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy dáme pečicí papír a pomocí 2 lžiček tvoříme hrudky asi jako vlašský ořech. Pečeme na 150–170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků.
Dále si připravíme linecké těsto. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto dohladka, dělá se velmi dobře. Necháme zabalené v potravinové folii vychladit v lednici. Vyválíme a vykrájíme kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na Vánoce, takže poměrově neopovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dáme linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.
Kompletace: Na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namalujeme kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanášíme špičkou nože. Posadíme kokosku a pomocí vidličky máčíme do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočíme tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečicím papírem ztuhnout.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléka…
více o Strouhaný tvarohový koláč
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera