Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy dáme pečicí papír a pomocí 2 lžiček tvoříme hrudky asi jako vlašský ořech. Pečeme na 150–170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků.
Dále si připravíme linecké těsto. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto dohladka, dělá se velmi dobře. Necháme zabalené v potravinové folii vychladit v lednici. Vyválíme a vykrájíme kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na Vánoce, takže poměrově neopovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dáme linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.
Kompletace: Na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namalujeme kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanášíme špičkou nože. Posadíme kokosku a pomocí vidličky máčíme do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočíme tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečicím papírem ztuhnout.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort