Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy dáme pečicí papír a pomocí 2 lžiček tvoříme hrudky asi jako vlašský ořech. Pečeme na 150–170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků.
Dále si připravíme linecké těsto. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto dohladka, dělá se velmi dobře. Necháme zabalené v potravinové folii vychladit v lednici. Vyválíme a vykrájíme kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na Vánoce, takže poměrově neopovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dáme linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.
Kompletace: Na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namalujeme kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanášíme špičkou nože. Posadíme kokosku a pomocí vidličky máčíme do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočíme tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečicím papírem ztuhnout.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové