Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a kokosem. Těsto vylijeme na pečicí papír v plechu. Pečeme při 180 °C, cca 10 minut.
Připravíme si pudink (podle návodu) a necháme si změknout máslo. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech vmícháme vychlazený pudink. Piškotové těsto smotáme s papírem ještě za tepla a necháme chvíli zchladnout. Opatrně rozmotáme a odstraníme papír. Potřeme marmeládou a 2/3 máslového krému. Opět smotáme a potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem (můžeme ještě dozdobit strouhanou hořkou čokoládou).
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce