Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva a kokosem. Těsto vylijeme na pečicí papír v plechu. Pečeme při 180 °C, cca 10 minut.
Připravíme si pudink (podle návodu) a necháme si změknout máslo. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech vmícháme vychlazený pudink. Piškotové těsto smotáme s papírem ještě za tepla a necháme chvíli zchladnout. Opatrně rozmotáme a odstraníme papír. Potřeme marmeládou a 2/3 máslového krému. Opět smotáme a potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem (můžeme ještě dozdobit strouhanou hořkou čokoládou).
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami