Vše v míse spojíme v hmotu. Z hmoty na hříbečky oddělíme asi 1/4, ke které přidáme 2–3 lžíce kakaa, aby se to obarvilo nahnědo. Z bílé hmoty děláme kuličky o průměru cca 1–1,5 cm, které „připlacatíme“ k válu, aby stály a nahoře se zúžily. Z hnědé hmoty vytvoříme menší kuličky, prstem do nich vmáčkneme důlek. Dříve jsme na bílé spodky hned namáčkli hlavičky a sušili to spolu. Nicméně potom se stávalo, že se hříbeček na míse rozpadl. Teď sušíme zvlášť nožky a zvlášť hlavičky. Při zdobení perníčků kapneme do každého důlku trochu polevy a přilepíme k nožce – když poleva trochu teče, nevadí, je bílá jako nožičky. Díky neobvyklému tvaru působí cukroví velice ozdobně.
Hříbečky tvarujeme asi z poloviny dávky, z druhé poloviny děláme myšky, které ovšem na stůl přicházejí až o Silvestrovské půlnoci, aby nikdo nemohl tvrdit, že byl střízlivý a neviděl „bílé myšky“. Myšičky vznikají z asi 4 cm dlouhých válečků, které se na jednom konci (čumáček) zužují a polovičky mandlí (přilepíme bílou polevou, jinak vypadávají), jež představují uši. Do baculatějšího konce zapíchneme párátko širší částí – ocásek. Při slepování lineckého uděláme marmeládou myškám červená očka a při zdobení perníčků doděláme čokoládovou polevou čumáčky.
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek