V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru. Přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1/4 l mléka. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 3 bílků, těsto nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme asi 30–40 minut.
Vychladlé těsto krájíme na kostky, namáčíme v polevě a obalujeme ve strouhaném kokosu smíchaným s cukrem.
Poleva: Ztužený tuk rozpustíme, přidáme 4 velké lžíce kakaa a trochu rumu. Vše dohladka umícháme.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník