V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru. Přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1/4 l mléka. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 3 bílků, těsto nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme asi 30–40 minut.
Vychladlé těsto krájíme na kostky, namáčíme v polevě a obalujeme ve strouhaném kokosu smíchaným s cukrem.
Poleva: Ztužený tuk rozpustíme, přidáme 4 velké lžíce kakaa a trochu rumu. Vše dohladka umícháme.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem