V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru. Přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1/4 l mléka. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 3 bílků, těsto nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme asi 30–40 minut.
Vychladlé těsto krájíme na kostky, namáčíme v polevě a obalujeme ve strouhaném kokosu smíchaným s cukrem.
Poleva: Ztužený tuk rozpustíme, přidáme 4 velké lžíce kakaa a trochu rumu. Vše dohladka umícháme.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem