V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru. Přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1/4 l mléka. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 3 bílků, těsto nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme asi 30–40 minut.
Vychladlé těsto krájíme na kostky, namáčíme v polevě a obalujeme ve strouhaném kokosu smíchaným s cukrem.
Poleva: Ztužený tuk rozpustíme, přidáme 4 velké lžíce kakaa a trochu rumu. Vše dohladka umícháme.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči