Zpracujeme na vále, v mikrotenu necháme odpočinout třeba i do dalšího dne. Pak strojkem (nejlépe přes hvězdičku) vytlačíme tvary (malé tyčinky nebo je tvarujeme na kroužky – věneček). Pečeme jako linecké, slabě do růžova. Ozdobit můžeme cik-cak čokoládovou polevou. Přes hvězdičku jsou to roztomilé střapáčky, které ozdobí talíř.
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty