Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto. Lískové oříšky rozpůlíme. Těsto rozdělíme na 80 stejných dílků. Do každého zabalíme půlku oříšku a vytvarujeme ježka. Vpichem špejle vyznačíme oči. Pečeme asi 10–12 minut při 180 °C. Vychladlé ježky máčíme z poloviny v rozpuštěné polevě a obalíme v kokosu. Špejli namáčíme do polevy a vyznačíme jí oči a čumáček.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou