Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a šleháme do tuha. Přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečicím papíře pečeme při 180 °C asi 20 minut (do růžova).
Na krém vaříme salko 2 hodiny (aby zkaramelizovalo, otevíráme ho, až vychladne). Metlami ušleháme maslo a postupně k němu přidáváme zkaramelizované salko (krém vyšleháme do hladka a natíráme na vychladlý korpus).
Poleva: Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji chvilku zchladnout (trochu ztuhne) a pak ji natíráme na krém.
Celý zákusek pak dáme do ledničky a krájíme teplým nožem (aby se nám čokoláda nelámala).
Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami