Kokosovo-mrkvový zlatý koláč

3.5

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Kulatá forma, průměr 26 cm
    • 250
      g mrkev oloupaná
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 3
      lžíce strouhaný kokos
    • 1
      lžíce vanilkové aroma
    • 5
      lžíce horká voda
    • 60
      ml olej
    • 150
      g cukr krupice
  • Dohotovení
    • 2
      lžíce moučkový cukr vrchovaté
    • 40
      g hera nebo máslo
    • 1
      lžíce kakao vrchovatá
    • strouhaný kokos na posypání koláče
    • 2
      lžíce vařící voda dle hustoty polevy

Postup přípravy receptu

  • Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody (12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos, promícháme, zaklopíme a necháme takto zchladnout.
  • Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Pak přidáme olej, aroma, vychladlou mrkev s kokosem, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.
  • Těstem naplníme připravenou formu a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova. Vyzkoušíme špejlí – těsto se na ni nesmí lepit. Pak necháme vychladnout.
  • Poleva: V malém vyšším kastrolku necháme rozpustit Heru nebo máslo. Do vařícího tuku kvedlačkou dobře vmícháme cukr s kakaem. Pak přidáme vroucí vodu dle hustoty (raději po kapkách), rozmícháme a vychladlý koláč polijeme. Polevu necháme na koláči trochu vychladnout, pak posypeme kokosem dle chuti.
  • U polevy můžeme vodu nahradit rumem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: