Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody (12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos, promícháme, zaklopíme a necháme takto zchladnout.
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Pak přidáme olej, aroma, vychladlou mrkev s kokosem, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.
Těstem naplníme připravenou formu a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova. Vyzkoušíme špejlí – těsto se na ni nesmí lepit. Pak necháme vychladnout.
Poleva: V malém vyšším kastrolku necháme rozpustit Heru nebo máslo. Do vařícího tuku kvedlačkou dobře vmícháme cukr s kakaem. Pak přidáme vroucí vodu dle hustoty (raději po kapkách), rozmícháme a vychladlý koláč polijeme. Polevu necháme na koláči trochu vychladnout, pak posypeme kokosem dle chuti.
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Křídla očistíme, odřízneme konce křídel (jako v KFC). Dáme marinádu použil jsem kupovanou přímo na křilované křídla.…
více o Marinovaná kuřecí křidélka