Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody (12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos, promícháme, zaklopíme a necháme takto zchladnout.
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Pak přidáme olej, aroma, vychladlou mrkev s kokosem, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.
Těstem naplníme připravenou formu a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova. Vyzkoušíme špejlí – těsto se na ni nesmí lepit. Pak necháme vychladnout.
Poleva: V malém vyšším kastrolku necháme rozpustit Heru nebo máslo. Do vařícího tuku kvedlačkou dobře vmícháme cukr s kakaem. Pak přidáme vroucí vodu dle hustoty (raději po kapkách), rozmícháme a vychladlý koláč polijeme. Polevu necháme na koláči trochu vychladnout, pak posypeme kokosem dle chuti.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem