Těsto 1: Vejce vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme ořechy, hrubou mouku, prášek do pečiva a kakao. Upečeme.
Těsto 2: Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme studenou vodu a šleháme. Přidáme kokos a hrubou mouku. Upečeme.
Krém: Vymícháme máslo s práškovým cukrem. Uvaříme krém z mléka, Zlatého klasu, žloutku a krystalového cukru. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Po vychladnutí smícháme s máslem a kokosem. Vrstvíme na sebe: těsto 1 + krém + těsto 2 + poleva.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové