Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kypřidlem a kakao. Vše řádně promícháme a nakonec přidáme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Hotový korpus necháme vychladit, pak prokrojíme. Z 3 dl studeného mléka a pudinku bez vaření vyšleháme krém, kterým namažeme spodní vrstvu korpusu, druhou částí korpusu přiklopíme. Ze smetany, vanilkového cukru a ztužovače ušleháme šlehačku, kterou potřeme druhou část korpusu, uhladíme. Povrch dortu posypeme rozdrcenými Koka sušenkami a necháme vychladit.
*Koka sušenky můžeme naskládat i na vrstvu pudinku a až pak přiklopit druhou částí korpusu.
*Místo pudinku bez vaření můžeme použít klasický kokosový pudink (4 dl mléka + pudink = uvařit). Nemusíme ani čekat na jeho vychladnutí a teplý ho nalijeme na korpus.
*Dort je rychlý, snadný a na čas nenáročný. Lze připravit i jako řezy navýšením množství surovin.
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči