Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kypřidlem a kakao. Vše řádně promícháme a nakonec přidáme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Hotový korpus necháme vychladit, pak prokrojíme. Z 3 dl studeného mléka a pudinku bez vaření vyšleháme krém, kterým namažeme spodní vrstvu korpusu, druhou částí korpusu přiklopíme. Ze smetany, vanilkového cukru a ztužovače ušleháme šlehačku, kterou potřeme druhou část korpusu, uhladíme. Povrch dortu posypeme rozdrcenými Koka sušenkami a necháme vychladit.
*Koka sušenky můžeme naskládat i na vrstvu pudinku a až pak přiklopit druhou částí korpusu.
*Místo pudinku bez vaření můžeme použít klasický kokosový pudink (4 dl mléka + pudink = uvařit). Nemusíme ani čekat na jeho vychladnutí a teplý ho nalijeme na korpus.
*Dort je rychlý, snadný a na čas nenáročný. Lze připravit i jako řezy navýšením množství surovin.
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem