Smícháme mouku, tuk, práškový cukr, vejce, kakao, prášek do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Na těsto natřeme náplň, přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta, propícháme vidličkou a upečeme. Na vychladlý krémeš natřeme krém a posypeme strouhanou čokoládou.
Náplň: Bílky s cukrem vyšleháme nad parou, přidáme kokos a promícháme.
Krém: V mléce rozmícháme mouku, žloutky a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo, práškový a vanilkový cukr.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari