Smícháme mouku, tuk, práškový cukr, vejce, kakao, prášek do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto. Rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Na těsto natřeme náplň, přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta, propícháme vidličkou a upečeme. Na vychladlý krémeš natřeme krém a posypeme strouhanou čokoládou.
Náplň: Bílky s cukrem vyšleháme nad parou, přidáme kokos a promícháme.
Krém: V mléce rozmícháme mouku, žloutky a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo, práškový a vanilkový cukr.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení