Předehřejeme troubu na 170 stupňů a nachystáme si formu (vymazat a vysypat). Vytáhneme z ledničky smetanu ke šlehání (musí mít pokojovou teplotu).
Smícháme v mixéru 3 vejce, krystalový cukr, hrnek mléka, půl hrnku oleje, polohrubou mouku, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Hmotu necháme ještě 5 minut míchat a poté ji vylijeme do formy, kterou máme již nachystanou.
Na takto připravené těsto nasypeme směs kokosu a 3 lžic moučkového cukru. Dáme do trouby a pečeme cca 20 minut, dokud kokos nezrůžoví.
Po vytažení z trouby okamžitě poléváme smetanou ke šlehání. Necháme nasáknout 10–15 minut a podáváme.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky