Z citrusů vykrájíme filety (okrájíme kůru a vyřežeme úhledné plátky). Do vyšlehané šlehačky lehce vmícháme majonézu, koňak, posekaný kopr (čerstvý nebo mražený), opepříme, osolíme a necháme dobře vychladit.
Očištěný listový salát potrháme nebo pokrájíme a vložíme na dno misek. Přidáme krevety, citrusy a přelijeme smetanovou omáčkou. Ozdobíme koprem.
Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme…
více o Brambory se sýrovou náplní
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici