Z citrusů vykrájíme filety (okrájíme kůru a vyřežeme úhledné plátky). Do vyšlehané šlehačky lehce vmícháme majonézu, koňak, posekaný kopr (čerstvý nebo mražený), opepříme, osolíme a necháme dobře vychladit.
Očištěný listový salát potrháme nebo pokrájíme a vložíme na dno misek. Přidáme krevety, citrusy a přelijeme smetanovou omáčkou. Ozdobíme koprem.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)