Kokosové kostky tety Pelikánové V míse utřeme 3 žloutky, 150 g másla a 200 g moučkového cukru. Přidáme 500 g hladké mouky s celým práškem do pečiva a 1… více o Kokosové kostky tety Pelikánové
Tvarohová bábovka tety Pavly Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme… více o Tvarohová bábovka tety Pavly
Rychlá buchta nebo perník tety Romanky Všechny ingredience dobře promícháme a vytvoříme hladké těsto. Pudink dáváme v prášku (nevaříme). Nalijeme těsto na… více o Rychlá buchta nebo perník tety Romanky
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Tradiční velikonoční sladkosti trochu jinak: Beránek a mazanec v… Jestli si svůj velikonoční stůl nedokážete představit bez tradičního beránka, mazance,… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční cukroví: Inspirujte se tipy, jak ho… Krásně nazdobené cukroví nemusíte dělat jen na Vánoce. Pokud máte rádi kreativní tvoření,… Celý článek
Kvíz: Co (ne)víte o Velikonocích? Otestujte se, nakolik znáte… Možná se vám zdá, že připomínání velikonočních zvyků a tradic je ve vašem případě jen… Celý článek
Úžasná roláda z mletého masa v… Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu SRNČÍ HŘBET. Dvěmi… více o Úžasná roláda z mletého masa v srnčím hřbetu
Kišlorén z Vysočiny Listové těsto rozválíme na tenký plát cca 3-4 mm a vložíme do formy na koláč 26 cm. Těsto poklademe nakrájeným… více o Kišlorén z Vysočiny
Aprílové řezy se zakysanou smetanou Smícháme žloutky a ostatní ingredience, poté promícháme s ušlehaným sněhem. Vylijeme na vymazaný a vysypaný středně… více o Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Kokosové hříbečky, kokosové myšky Vše v míse hňácám a hňácám, a - ač se z počátku zdá, že se to nikdy nemůže spojit - časem se to povede... Z hmoty na… více o Kokosové hříbečky, kokosové myšky
Celerová polévka Celer očistíme a nastrouháme na jemno, mrkev také. Zalijeme vodou, oslolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut.… více o Celerová polévka
Dýňové bramboráky Dýni nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou dýni rozmačkáme vidličkou, zahustíme strouhankou a necháme… více o Dýňové bramboráky
Krkovice v pivu podle Terči Marináda na 2-3 krkovice: - 1 cibule - 1 strožek česneku - 3 lžíce hořčice - 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká) … více o Krkovice v pivu podle Terči
Valentýnské srdce Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka… více o Valentýnské srdce
Kuřecí (králičí) směs v nádivce **Masová směs:** Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky… více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Ravioli s náplní Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Po dodušení necháme vychladnout… více o Ravioli s náplní
Grilované brambory s patizonem Uvaříme brambory ve slupce, krájíme na 1/2 a ochutíme bylinkami a gril. kořením, opečeme na gril. pánvi s olivovým… více o Grilované brambory s patizonem
Juverlajka Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze… více o Juverlajka