Vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, jeden položíme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinou makové směsi, pokapeme štávou ze švestkového kompotu, poklademe půlkami švestek, zasypeme zbytkem makové směsi. Pokapeme štávou z kompotu a zakryjeme druhým plátem těsta, pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka