Vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, jeden položíme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinou makové směsi, pokapeme štávou ze švestkového kompotu, poklademe půlkami švestek, zasypeme zbytkem makové směsi. Pokapeme štávou z kompotu a zakryjeme druhým plátem těsta, pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě