V troše mléka a 1 lžičce cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu) a zapracujeme. Přidáme tolik mléka, aby nám vzniklo hladké tužší těsto, které necháme kynout asi 30 minut v teple.
Na náplň promícháme všechny suroviny. Vznikne nám jakási drobenka, kterou naplníme broskve. Vykynuté těsto rozválíme do velikosti klasického velkého plechu, který vymažeme a dáme do něj těsto. Na těsto přijdou naplněné broskve směrem dolů. Pečeme zvolna asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout a potřeme smetanovou pěnou, kterou necháme ztuhnout.
Smetanová pěna: Smetanu do tuha ušleháme a dáme stranou. Želatinu připravíme dle návodu s tím rozdílem, že místo vody použijeme kompotovou šťávu. Vmícháme do ušlehané šlehačky a natřeme na koláč.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu