Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou

3

hodnoceno: 5
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • citronová kůra
    • 1
      ks broskvový kompot
    • 100
      g cukr
  • Náplň
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžička skořice
    • 200
      g polohrubá mouka
    • strouhaný kokos nebo rozinky
    • 100
      g cukr
  • Smetanová pěna
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks želatina
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • šťáva z broskvového kompotu

Postup přípravy receptu

  • V troše mléka a 1 lžičce cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu) a zapracujeme. Přidáme tolik mléka, aby nám vzniklo hladké tužší těsto, které necháme kynout asi 30 minut v teple.
  • Na náplň promícháme všechny suroviny. Vznikne nám jakási drobenka, kterou naplníme broskve. Vykynuté těsto rozválíme do velikosti klasického velkého plechu, který vymažeme a dáme do něj těsto. Na těsto přijdou naplněné broskve směrem dolů. Pečeme zvolna asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout a potřeme smetanovou pěnou, kterou necháme ztuhnout.
  • Smetanová pěna: Smetanu do tuha ušleháme a dáme stranou. Želatinu připravíme dle návodu s tím rozdílem, že místo vody použijeme kompotovou šťávu. Vmícháme do ušlehané šlehačky a natřeme na koláč.
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.