V troše mléka a 1 lžičce cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu) a zapracujeme. Přidáme tolik mléka, aby nám vzniklo hladké tužší těsto, které necháme kynout asi 30 minut v teple.
Na náplň promícháme všechny suroviny. Vznikne nám jakási drobenka, kterou naplníme broskve. Vykynuté těsto rozválíme do velikosti klasického velkého plechu, který vymažeme a dáme do něj těsto. Na těsto přijdou naplněné broskve směrem dolů. Pečeme zvolna asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout a potřeme smetanovou pěnou, kterou necháme ztuhnout.
Smetanová pěna: Smetanu do tuha ušleháme a dáme stranou. Želatinu připravíme dle návodu s tím rozdílem, že místo vody použijeme kompotovou šťávu. Vmícháme do ušlehané šlehačky a natřeme na koláč.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou