V troše mléka a 1 lžičce cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu) a zapracujeme. Přidáme tolik mléka, aby nám vzniklo hladké tužší těsto, které necháme kynout asi 30 minut v teple.
Na náplň promícháme všechny suroviny. Vznikne nám jakási drobenka, kterou naplníme broskve. Vykynuté těsto rozválíme do velikosti klasického velkého plechu, který vymažeme a dáme do něj těsto. Na těsto přijdou naplněné broskve směrem dolů. Pečeme zvolna asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout a potřeme smetanovou pěnou, kterou necháme ztuhnout.
Smetanová pěna: Smetanu do tuha ušleháme a dáme stranou. Želatinu připravíme dle návodu s tím rozdílem, že místo vody použijeme kompotovou šťávu. Vmícháme do ušlehané šlehačky a natřeme na koláč.
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami