Zpracujeme ze surovin těsto, které dáme odležet na 30 minut do ledničky. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a vložíme na 5 minut do vroucí vody, do které jsme vymačkali šťávu z půl citronu. Poté vyndáme a necháme vychladit. Těsto namačkáme do kulaté formy (těstem vyložíme i okraje), naskládáme celá jablka, zalijeme tvarohovou směsí a vršky jablek pokapeme medem. Pečeme asi 35 minut, necháme vychladit a přelijeme ořechovou želatinou.
Ořechová želatina: Uvaříme klasicky želatinu, poté rychle vmícháme mleté ořechy a nalijeme na koláč. Ač se zdá pracný, není tomu tak a výsledná chuť je opravdu úžasná.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy - mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané