Zpracujeme ze surovin těsto, které dáme odležet na 30 minut do ledničky. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a vložíme na 5 minut do vroucí vody, do které jsme vymačkali šťávu z půl citronu. Poté vyndáme a necháme vychladit. Těsto namačkáme do kulaté formy (těstem vyložíme i okraje), naskládáme celá jablka, zalijeme tvarohovou směsí a vršky jablek pokapeme medem. Pečeme asi 35 minut, necháme vychladit a přelijeme ořechovou želatinou.
Ořechová želatina: Uvaříme klasicky želatinu, poté rychle vmícháme mleté ořechy a nalijeme na koláč. Ač se zdá pracný, není tomu tak a výsledná chuť je opravdu úžasná.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka