Zpracujeme ze surovin těsto, které dáme odležet na 30 minut do ledničky. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a vložíme na 5 minut do vroucí vody, do které jsme vymačkali šťávu z půl citronu. Poté vyndáme a necháme vychladit. Těsto namačkáme do kulaté formy (těstem vyložíme i okraje), naskládáme celá jablka, zalijeme tvarohovou směsí a vršky jablek pokapeme medem. Pečeme asi 35 minut, necháme vychladit a přelijeme ořechovou želatinou.
Ořechová želatina: Uvaříme klasicky želatinu, poté rychle vmícháme mleté ořechy a nalijeme na koláč. Ač se zdá pracný, není tomu tak a výsledná chuť je opravdu úžasná.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky